Waarom Excellent Academy?

Excellent Academy stelt altijd de leerlingen centraal. Wij nemen kinderen serieus en al onze afdelingen werken positief en oplossingsgericht. Ons doel is om kinderen weer zelfstandig en actief schoolwerk te laten maken. En uiteraard op een leuke en effectieve manier.

Vanaf welke groep worden er bijlessen gegeven?

Wij geven bijles vanaf groep 3 tot en met de laatste jaar van de universiteit.

Voor welke vakken kan mijn kind bijles volgen?

Excellent Academy verzorgt bijlessen voor alle vakken op de middelbare school, van bijvoorbeeld Engels in de eerste klas tot en met Wiskunde in vwo 6 . In overleg kunnen kinderen ook bijlessen volgen om te leren plannen of een andere specifieke leervaardigheid te oefenen.

Wordt mijn kind getoetst?

De leerlingen van groep 3 t/m 8 maken een intaketoets. Aan de hand van zijn/haar score wordt het kind in een klas verplaatst. De leerlingen van het Voorgezet onderwijs worden aan de hand van hen tekortvakken ingedeeld.

Geven jullie ook in het weekenden bijles?

Ja, de leerlingen zijn zes dagen per week welkom; in het weekenden zelfs tot acht uur ’s avonds.

Wie geeft bijles?

De bijlessen worden gegeven door ervaren begeleiders van Excellent Academy, die gespecialiseerd zijn in het vak waar uw kind hulp bij nodig heeft.

Hoe lang duurt een bijles?

De bijlessen duren doorgaans twee uur. In de tussentijd hebben de leerlingen een pauze van 15 minuten.

Hoeveel leerlingen zitten in een klas?

De leerlingen van groep 3 t/m 5 zitten met max 4 leerlingen in de klas. De leerlingen van groep 6 t/m 8 zitten met max 8 leerlingen in een klas. En de leerlingen van het Voortgezet onderwijs zitten met 4 leerlingen in de klas. Kortom, de leerlingen krijgen genoeg aandacht bij ons.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

U kunt zich via onze website www.excellentacademy.nl aanmelden of langs komen voor een kosteloos vrijblijvend intakegesprek. In het intakegesprek worden de behoeften van uw kind besproken en wordt overlegd bij welke aanpak uw kind de meeste baat heeft.

Heeft Excellent Academy contact met school?

Excellent Academy werkt in Den Haag met meer dan twintig scholen samen. Om uw kind beter te kunnen ondersteunen houden wij regelmatig (afhankelijk van het gekozen pakket) contact houden met de school. Tenzij anders afgesproken is.

Hoe meld ik mijn kind af in het geval van ziekte?

Als uw kind niet naar huiswerkbegeleiding kan komen (vanwege ziekte of een andere reden) dient u dit via onze website online https://excellentacademy.nl/afwezigheid-melden/ te melden.

Kan ik de gemiste bijles inhalen?

In het geval van een ziekte of  noodsituatie kan de gemiste les in overleg met de locatie manager ingehaald worden.

Waar worden de lessen gegeven?

De klassikale lessen worden gegeven op onze eigen vestiging. Bij privélessen kunt u zelf kiezen of u thuis les wilt, of bij ons op de vestiging.

Mijn kind heeft snel hulp nodig, kunnen jullie dat regelen?

Ja, bijlessen kunnen in de meeste gevallen heel snel geregeld worden en starten. Door ons grote bestand aan ervaren en gemotiveerd begeleiders, kunnen we snel een goede match maken.

Wat zijn de tarieven?

Voor de tarieven kunt u terecht naar: www.excellentacademy.nl/tarieven

Worden wij als ouder op de hoogte gehouden van de voortgang?

Ja, de docent en de intern begeleider hebben regelmatig overleg. Daarnaast maken de leerlingen (groep 4 t/m 8)  om de drie maanden een voortgangstoets (in totaal 3 per jaar). De resultaten van de toetsen worden altijd met de ouders op ons locaties gesproken.