Waarom Excellent Academy?

Excellent Academy stelt altijd de leerlingen centraal. Wij nemen kinderen serieus en al onze afdelingen werken positief en oplossingsgericht. Ons doel is om kinderen weer zelfstandig en actief schoolwerk te laten maken. En uiteraard op een leuke en effectieve manier. 

Vanaf welke groep worden er bijlessen gegeven?

Wij geven bijles vanaf groep 2 tot en met het laatste jaar van de universiteit. 

Voor welke vakken kan mijn kind bijles volgen?

Excellent Academy verzorgt bijlessen voor taal en rekenen op de basisschool en alle vakken op de middelbare school. In overleg kunnen kinderen ook bijlessen volgen om te oefenen met leervaardigheden.

Wordt mijn kind getoetst?

De leerlingen van groep 4 t/m 8 maken een intaketoets. Aan de hand van zijn/haar score wordt het kind geplaatst in een klas. Leerlingen van het Voortgezet Onderwijs worden aan de hand van hun tekortvakken ingedeeld.

Geven jullie ook in het weekenden bijles?

Ja, de leerlingen zijn zes dagen per week welkom, van maandag t/m donderdag en op zaterdag en zondag. Op al deze dagen kunnen leerlingen lessen volgen tot 8 uur ’s avonds.  

Wie geeft bijles?

De bijlessen worden gegeven door ervaren begeleiders, die gespecialiseerd zijn in het vak waar uw kind hulp bij nodig heeft.  

Hoe lang duurt een bijles?

Een bijles duurt doorgaans twee uur. Leerlingen hebben gedurende de lestijd een pauze van 10 minuten.  

Hoeveel leerlingen zitten in een klas?

De leerlingen van groep 2 zitten in de klas met maximaal 4 leerlingen. Leerlingen van groep 3 t/m 5 zitten met maximaal 6 leerlingen in de klas. Leerlingen van groep 6 t/m 8 zitten in een klas van maximaal 10 leerlingen. Leerlingen van het Voortgezet Onderwijs zitten met maximaal 6 leerlingen in de klas. Kortom, leerlingen krijgen genoeg aandacht bij ons. 

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

U kunt zich via www.excellentacademy.nl aanmelden of langskomen voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek worden de behoeften van uw kind besproken en wordt overlegd welke aanpak het beste past bij uw kind.  

Heeft Excellent Academy contact met school?

Excellent Academy werkt in Den Haag met meer dan twintig scholen samen. Om uw kind goed te ondersteunen hebben onze intern begeleiders, afhankelijk van het gekozen pakket, regelmatig contact met de school van uw kind.  

Waar worden de lessen gegeven?

De klassikale lessen worden gegeven op onze eigen vestiging. Bij privélessen kunt u zelf kiezen tussen les aan huis of les op onze vestiging.  

Mijn kind heeft snel hulp nodig, kunnen jullie dat regelen?

Ja, bijlessen kunnen in de meeste snel gevallen snel geregeld worden. Door ons grote bestand aan ervaren en gemotiveerde begeleiders, kunnen we snel een goede match vinden.  

Wat zijn de tarieven?

De tarieven kunt u vinden via de volgende link: www.excellentacademy.nl/tarieven 

Worden wij als ouder op de hoogte gehouden van de voortgang?

Ja, na iedere les ontvangt u een lesoverzicht, waarmee u wordt geïnformeerd over de behandelde lesstof en de behaalde doelen in die les. Daarnaast maken leerlingen van groep 4 t/m 8 om de drie maanden een voortgangstoets. De resultaten van de toetsen worden besproken met de ouders. Daarnaast hebben wij intern begeleiders die met de begeleider van de leerling in gesprek gaan over voortgang en dit terug kunnen koppelen aan de ouder.  

Hoe kan ik mijn kind afmelden voor de lessen?

Het is niet mogelijk om uw kind af te melden via de telefoon of de mail. U kunt uw kind snel en gemakkelijk afmelden via de website. U kunt gebruik maken van de volgende link: https://excellentacademy.nl/afwezigheid-melden 

Hier vult u het leerlingnummer van uw kind in en kunt u de sessie kiezen waarvoor u uw kind wilt afmelden. U bevestigt de afmelding door te klikken of “meld afwezigheid”.  

Heb ik recht op inhaallessen?

Als u uw kind op de correcte manier via de website hebt afgemeld, zoals beschreven hierboven, heeft u recht op een inhaalles 

Hoe kan ik het beste de inhaallessen inplannen?

Wij adviseren u om hiervoor een kort gesprek in te plannen via  www.excellentacademy.nl/afspraak-maken(kies voor kort gesprek – 30 minuten). U kunt bij de opmerkingen uw voorkeur geven voor een fysieke of telefonische afspraak. 

Let op: indien u niets invult, verwachten wij u fysiek aanwezig te zijn! 

Op welke tijden kan ik het best bellen om iemand te spreken?

Wij zijn maandag t/m donderdag en zaterdag en zondag bereikbaar van 10:00-20:00.