Waarom Excellent Academy?

Excellent Academy stelt altijd de leerlingen centraal. Wij nemen kinderen serieus en al onze afdelingen werken positief en oplossingsgericht. Ons doel is om kinderen weer zelfstandig en actief schoolwerk te laten maken. En uiteraard op een leuke en effectieve manier.

Vanaf welke groep worden er bijlessen gegeven?

Wij geven bijles vanaf groep 3 tot en met de laatste jaar van de universiteit.

Voor welke vakken kan mijn kind bijles volgen?

Excellent Academy verzorgt bijlessen voor alle vakken op de middelbare school, van bijvoorbeeld Engels in de eerste klas tot en met Wiskunde in vwo 6 . In overleg kunnen kinderen ook bijlessen volgen om te leren plannen of een andere specifieke leervaardigheid te oefenen.

Wordt mijn kind getoetst?

De leerlingen van groep 3 t/m 8 maken een intaketoets. Aan de hand van zijn/haar score wordt het kind in een klas verplaatst. De leerlingen van het Voorgezet onderwijs worden aan de hand van hen tekortvakken ingedeeld.

Geven jullie ook in het weekenden bijles?

Ja, de leerlingen zijn zes dagen per week welkom; in het weekenden zelfs tot acht uur ’s avonds.

Wie geeft bijles?

De bijlessen worden gegeven door ervaren begeleiders van Excellent Academy, die gespecialiseerd zijn in het vak waar uw kind hulp bij nodig heeft.

Hoe lang duurt een bijles?

De bijlessen duren doorgaans twee uur. In de tussentijd hebben de leerlingen een pauze van 10 minuten.

Hoeveel leerlingen zitten in een klas?

De leerlingen van groep 3 t/m 5 zitten met max 4 leerlingen in de klas. De leerlingen van groep 6 t/m 8 zitten met max 8 leerlingen in een klas. En de leerlingen van het Voortgezet onderwijs zitten met 4 leerlingen in de klas. Kortom, de leerlingen krijgen genoeg aandacht bij ons.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

U kunt zich via onze website www.excellentacademy.nl aanmelden of langs komen voor een kosteloos vrijblijvend intakegesprek. In het intakegesprek worden de behoeften van uw kind besproken en wordt overlegd bij welke aanpak uw kind de meeste baat heeft.

Heeft Excellent Academy contact met school?

Excellent Academy werkt in Den Haag met meer dan twintig scholen samen. Om uw kind beter te kunnen ondersteunen houden wij regelmatig (afhankelijk van het gekozen pakket) contact houden met de school. Tenzij anders afgesproken is.

Kan ik de gemiste bijles inhalen?

In het geval van een ziekte of  noodsituatie kan de gemiste les in overleg met de locatie manager ingehaald worden.

Waar worden de lessen gegeven?

De klassikale lessen worden gegeven op onze eigen vestiging. Bij privélessen kunt u zelf kiezen of u thuis les wilt, of bij ons op de vestiging.

Mijn kind heeft snel hulp nodig, kunnen jullie dat regelen?

Ja, bijlessen kunnen in de meeste gevallen heel snel geregeld worden en starten. Door ons grote bestand aan ervaren en gemotiveerd begeleiders, kunnen we snel een goede match maken.

Wat zijn de tarieven?

Voor de tarieven kunt u terecht naar: www.excellentacademy.nl/tarieven

Worden wij als ouder op de hoogte gehouden van de voortgang?

Ja, de docent en de intern begeleider hebben regelmatig overleg. Daarnaast maken de leerlingen (groep 4 t/m 8)  om de drie maanden een voortgangstoets (in totaal 3 per jaar). De resultaten van de toetsen worden altijd met de ouders op ons locaties gesproken.

Hoe kan ik mijn kind ziekmelden voor de lessen?

U kunt uw kind gemakkelijk en snel afmelden via de website. Hiervoor dient u via uw willekeurige web browser te surfen naar www.excellentacademy.nl en voert u de volgende stappen uit:

1. Rechts bovenin klikt u op tabje “Voor ouders”
2. Hierna klikt u op “Afwezigheid melden”

U bent nu op de pagina “Afwezigheid melden” (www.excellentacademy.nl/afwezigheid-melden)

3. Voer het leerlingnummer in van uw kind (deze kunt u vinden in de lesoverzichten).
4. Kies vervolgens voor welke sessie u uw kind wilt afmelden.
5. Klik op “Meld afwezigheid” en uw afmelding wordt automatisch verwerkt in ons systeem.

(Tip: u kunt ook direct surfen naar www.excellentacademy.nl/afwezigheid-melden en stappen 3 t/m 5 uitvoeren).

Kan ik nog bellen of mailen om ziekmeldingen door te geven?

Tot op heden was het mogelijk om afmeldingen via de mail of telefonisch door te geven. Afmeldingen via de mail en telefonie worden niet meer behandeld en zal als ongeoorloofd worden gekenmerkt. Ongeoorloofde absentie voor een les mag niet ingehaald worden. In uitzonderlijke situaties kan in overleg anders overeengekomen worden.

Mag ik lessen inhalen, waar ik mijn kind voor heb afgemeld?

Uiteraard is het mogelijk om lessen in te halen waarvoor een leerling geoorloofd absent is gemeld, via de methode beschreven in ”Hoe kan ik mijn kind ziekmelden voor de lessen?”.

Mag ik lessen inhalen, waar ik mijn kind niet voor heb afgemeld?

Lessen waarvoor uw kind ongeoorloofd absent staat gemeld kunnen niet ingehaald worden.

Op welke tijden kan ik het best bellen om iemand te spreken?

Wij adviseren over het algemeen te bellen tussen 11:00 en 17:00. Indien er niet wordt opgenomen, kunt u een telefoon terug verwachten. Vermijd zoveel mogelijk om tijdens de lestijden te bellen of in weekenden.

Hoe kan ik het beste de inhaallessen inplannen?

Wij adviseren u om hiervoor een kort gesprek in te plannen via www.excellentacademy.nl/afspraak-maken (kies voor kort gesprek – 30 minuten). U kunt bij de opmerkingen uw voorkeur geven aan een fysieke of telefonische afspraak.

Let op: indien u niets invult, verwachten wij u fysiek aanwezig te zijn!