, Veelgestelde vragen over de lockdown

Veelgestelde vragen over de lockdown

In het vervolg van de persconferentie van maandag 14 december 2020 -over de nieuwe lockdown-maatregelen- hebben we besloten om de lessen van 15 december 2020 tot en met 1 januari 2021 op te schorten.

Graag geven wij hieronder antwoord op de meest gestelde vragen, zodat u een duidelijk beeld krijgt over wat u de komende periode van ons kunt verwachten.

 

Veelgestelde vragen

Voor welke periode gaan de lessen bij Excellent Academy niet door?
Gedurende 15 december 2020 tot en met 1 januari 2021 zullen de lessen niet doorgaan.

Wanneer worden de lessen hervat?
Wij verwachten de lessen per zaterdag 2 januari 2021 weer fysiek op locatie te hervatten in kleine groepjes . Hierbij is maximale aandacht voor de gezondheid van de leerlingen en docenten. Ouders zullen een aparte mail ontvangen over de voortzetting van de lessen na 1 januari 2021.

Is het mogelijk om de lessen na 1 januari 2021 online te volgen?
De optie voor online lessen zal (gedeeltelijk) beschikbaar zijn voor leerlingen die de lessen vanuit huis willen volgen. Meer informatie hierover zal nader volgen.

Hoe gaat Excellent Academy om met de gemiste lessen vanaf 15 december 2020 t/m 1 januari 2021?
In de praktijk gaat het alleen om de lessen van 15 december t/m 25 december, aangezien de lessen van 26 december 2020 t/m 1 januari 2021 i.v.m. de kerstvakantie niet door gaan. Wij streven ernaar om de gemiste lessen van 15 december t/m 25 december in te halen tijdens de voorjaarsvakantie en de meivakantie. Wij geloven dat dit ten aanzien van de leerling gunstiger is, aangezien de fysieke lessen effectiever en aangenamer zijn.

Ik ben een examenjaar leerling. Wat nu?
Wij streven ernaar om binnen vijf dagen een aangepaste planning over de lessen te sturen naar de examenleerlingen.

Ik heb een vitaal beroep. Kan mijn kind nog bijles krijgen?
Wij werken aan een aangepaste planning voor leerlingen, waarvan de ouders een vitaal beroep hebben.

Kan ik nog een oudergesprek krijgen?
Helaas kunnen de oudergesprekken door de nieuwe maatregelen niet meer doorgaan. De toetsresultaten van de leerlingen van groep 4 t/m 8 zullen wij binnen 5 werkdagen via de mail versturen naar de ouders.

Wat kan ik met mijn kind thuis doen?
Wij raden u aan om te blijven oefenen met uw kind. De toetstrainers van Smartie zijn zeer geschikt om uw kind voor te bereiden op de Cito’s. Indien u vragen heeft kunt u deze via de mail stellen. Wij doen ons best om u daarbij zo goed mogelijk te helpen. We sturen u in ieder geval de antwoordbladen van de toetstrainers via de mail, zodat u het werk van uw kind zelf kunt controleren.

Heeft u aanvullende vragen of opmerkingen? Stuur dan gerust een mail naar [email protected]. We hopen u en uw kind zo snel mogelijk weer te zien.