Stefanie van den Steen

Even voorstellen: Stefanie van den Steen

Mijn naam is Stefanie van den Steen, ik ben 36 jaar oud en geef met alle liefde scheikunde les aan leerlingen in het voortgezet onderwijs..

Wat is je functie bij Excellent Academy?

Ik ben scheikunde docent en werd via LinkedIn benaderd om voor Excellent Academy te komen werken.

Hoe lang werk je al bij Excellent Academy?

Ik werk sinds 1 september 2021 bij Excellent Academy. Afgelopen jaren ben ik namelijk meer en meer geïnteresseerd geraakt in het geven van bijlessen naast de gewone lessen op school. Van kind af aan al heb ik de behoefte gehad om anderen te helpen. Dus waarom niet de kennis delen die ik heb opgedaan? Mijn ambitie is vooral zoeken naar de leukste,  simpelste en duidelijkste manier om die kennis over te brengen aan mijn leerlingen.

Wat vind je heel bijzonder bij Excellent Academy?

Dit is mijn eerste baan bij een instantie die bijlessen verzorgt op locatie, dus ik heb helaas niets om het mee te vergelijken. Ik denk dat het voor leerlingen erg prettig is om in kleine groepen ondersteuning te krijgen. Zo krijgen ze de aandacht en de tijd die ze nodig hebben.

Wat zijn je hobby’s?

In mijn vrije tijd combineer ik mijn liefde voor wetenschap met mijn liefde voor de Bijbel. Ik vind het leuk en uitdagend om die twee naast elkaar te leggen en mijn interesses met anderen te delen. Ik geef Bijbellezen als vrijwilliger ook ben ik tolk Nederlandse gebarentaal, ook dit is vrijwilligerswerk. Ik houd van tekenen en schilderen en digitaal ontwerpen. Ik verdiep me graag in wetenschap, momenteel in de psychologie en verschillende bètawetenschappen.

Opleiding:

Universiteit Leiden: Scheikunde, Master of Science, Science & Education track
ICLON: Docentenopleiding, 1e graads bevoegdheid

Werkervaring:

Sinds september 2008 ben ik werkzaam als docent scheikunde op een middelbare school.