Masterclasses

De masterclasses van Excellent Academy

Ontwikkeling gaat niet vanzelf. Ook niet als uw kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft. Speciaal voor hoogbegaafden en natuurlijk iedereen die zijn of haar kennis over een bepaald onderwerp wil vergroten is een masterclass bij Excellent Academy aan te raden.

Een masterclass bij Excellent Academy is een cursus die door een professional op dat onderwerp wordt gegeven aan studenten en professionals die interesse hebben in een bepaald vakgebied. Bij Excellent Academy worden de volgende masterclasses aangeboden:

 1. Cambridge English
 2. Robotica
 3. Leiderschap en Zelfontwikkeling
1) Waarom deze masterclass?

Dit is dé ideale cursus om kennis te maken met de Engelse taal op Advanced niveau. Cambridge English is één van onze populairste cursussen. Tijdens deze cursus wordt de Engelse taalvaardigheid geoefend om het minimale niveau te behalen dat op het voortgezet- en het hoger onderwijs vereist wordt.

Dit is tevens het minimale niveau dat Excellent Academy adviseert om te voldoen aan de vereisten die het voortgezet onderwijs en hoger onderwijs stellen aan de Engelse taalvaardigheden van uw kind.

2) Wat zijn de kenmerken van deze masterclass?

Engels op niveau A1

Engels voor beginners. Deze cursus is geschikt voor iedereen. Je hebt geen voorkennis nodig. In deze cursus leer je de basis van het Engels waarbij het onderdeel ’spreken’ centraal staat. Na afloop kun je eenvoudige, korte gesprekken voeren in het Engels en korte teksten lezen en begrijpen. Aan het eind van de cursus beheers je bij benadering het Engels op A1 niveau van het Europees Referentiekader voor talen. Weet je toch al het een en ander van de Engelse taal, dan kun je de cursus versneld afronden.

Engels op niveau A2

In deze cursus ligt de nadruk op spreken en luisteren om je vertrouwen te vergroten in het dagelijkse gebruik van Engels buiten het klaslokaal. Moderne materialen inclusief audio en video, nuttige oefeningen en innovatieve activiteiten in de klas zorgen voor een levendige en interactieve leerervaring. Je hebt al een kleine woordenschat en kent de primaire grammatica. Je kunt bijvoorbeeld een notitie schrijven en een alledaags gesprek voeren op een langzaam spreektempo. Je beheerst de Engelse taal al op niveau A1. Van jou wordt verwacht dat je thuis gemiddeld 3 uur per week oefent. De cursus Engels Beginners A2 bereidt je voor op de vervolgcursus Engels Beginners A2.

Engels op niveau B1

In deze cursus bouw je verder aan jouw kennis van het Engels op niveau B1. Je beschikt over basiskennis van de Engelse taal (niveau A2). De kennis van de grammatica heb je onder de knie en je kunt, zonder veel problemen, een alledaags gesprek voeren. De nadruk ligt op spreken en luisteren om je vertrouwen te vergroten in het dagelijkse gebruik van Engels buiten het klaslokaal. Moderne materialen inclusief audio en video, nuttige oefeningen en innovatieve activiteiten in de klas zorgen voor een levendige en interactieve leerervaring. Van jou wordt verwacht dat je thuis gemiddeld 3 uur per week oefent. Alle lessen worden in het Engels gegeven door een moedertaalspreker. De cursus bereidt je voor op de vervolgcursus Engels Gevorderden B1.

Engels op niveau B2

In deze cursus Engels breid je jouw kennis en vaardigheden vanaf een B1-niveau verder uit naar een B2-niveau. Je leert ook meer complexe grammatica correct toepassen, verbetert je uitspraak en vergroot je woordenschat door middel van veel spreekoefeningen. De cursus is ideaal voor cursisten die Engels willen gebruiken op het werk of in het onderwijs, of die van plan zijn te gaan wonen of werken in een Engelssprekende omgeving. Dit niveau is ook ideaal voor wie wil doorstromen naar C1 Advanced of voor wie wil studeren voor IELTS-examens of het Cambridge First Certificate in het Engels (FCE). Aan het eind van dit deel van de cursus beheers je bij benadering het Engels op niveau B2.

3) Voor wie is deze masterclass geschikt?

Deze masterclass wordt opgedeeld in verschillende niveaus en is daarom geschikt voor een zeer brede doelgroep: van beginners tot gevorderden.

Engels op niveau A1

Deze cursus is geschikt voor iedereen die zich de basiskennis van het Engels eigen wil maken en geen of bijna geen kennis heeft van het Engels.

Engels op niveau A2

Deze cursus is bedoeld voor volwassen studenten die snel en effectief een basisniveau van Algemeen Engels willen leren. Het is zeer geschikt voor wie weinig eerdere ervaring heeft gehad met het leren van Engels of wie door zelfstudie het Engels beheerst op niveau A1.

Engels op niveau B1

De cursus is geschikt voor iedereen die het Engels op een A2-niveau beheerst.

Engels op niveau B2

De cursus is geschikt voor iedereen die de cursus Engels Gevorderden B2 heeft gevolgd of het Engels op niveau B1+ beheerst.

4) Wat is de lesfrequentie van deze masterclass?

De masterclass Cambridge English duurt vijftien weken. Je hebt twee keer per week les. Elke les duurt twee uur.

1) Waarom deze masterclass?

Het is tegenwoordig erg waardevol om te kunnen programmeren. Als je kunt programmeren, dan kun je leuke dingen ontwikkelen – denk aan je eigen app, website of software. Deze masterclass is voor de techneuten en engineers van de toekomst. Gedurende dertien weken zullen de leerlingen lessen volgen waarin de basisvaardigheden van coderen en programmeren (programmeertaal Python) eigen worden gemaakt.

2) Wat zijn de kenmerken van deze masterclass?

Tijdens deze cursus word je stap voor stap begeleid en neemt de complexiteit geleidelijk toe. Dit is ideaal wanneer je het leren van iets nieuws lastig vindt. In de cursus Python leer je vanaf de basis hoe je met de programmeertaal kunt werken. Het programma bestaat onder andere uit de volgende onderwerpen:

 1. Python downloaden en installeren
 2. Python-modules ontwikkelen
 3. Werken met het objectmodel, ingebouwde typen en collectietypen
 4. Werken met bestanden
 5. Exceptions verwerken, testen uitvoeren en debuggen
3) Voor wie is deze masterclass geschikt?

Deze masterclass is geschikt voor leerlingen vanaf 12 jaar die interesse hebben om te werken aan hun codeer- en programmeervaardigheden. Deze cursus zal ingedeeld worden op basis van de aanwezige kennis bij de studenten. Er zullen klassen zijn voor studenten met geen of weinig kennis en klassen met studenten die op dit gebied gevorderd zijn.

4) Wat is de lesfrequentie van deze masterclass?

De masterclass Robotica duurt dertien weken. Je hebt twee keer per week les. Elke les duurt twee uur.

1) Waarom deze masterclass?

Wie later een goede leider wil zijn of leiding wil geven aan anderen, moet eerst goed naar zichzelf kijken. De studenten die voor deze masterclass kiezen zullen door het volgen van deze cursus de vaardigheden en kenmerken van leiderschap en zelfontwikkeling onder de knie krijgen.

2) Wat zijn de kenmerken van deze masterclass?

In de masterclass Leiderschap en Zelfontwikkeling versterk je jouw eigen kwaliteiten, waardoor je daadkrachtiger en effectiever omgaat met dagelijkse vraagstukken op school en op het werk. Tijdens deze masterclass ga je aan de slag met:

 1. Inzicht in eigen gedrag, zwakke punten en kwaliteiten;
 2. Effectief inzetten van je kwaliteiten;
 3. Wat motiveert jou?;
 4. Constructief opkomen voor je eigen mening;
 5. Feedback geven en ontvangen;
 6. Constructief samenwerken.
3) Voor wie is deze masterclass geschikt?

Deze masterclass is geschikt voor studenten vanaf 12 jaar die zichzelf willen ontdekken. Wie ben jij en wat heb jij nodig om succesvol te zijn?

4) Wat is de lesfrequentie van deze masterclass?

De masterclass Leiderschap en Zelfontwikkeling duurt vijftien weken. Je hebt twee keer per week les. Elke les duurt twee uur.

Samenwerkingspartners