Hélène van Ostaay

Even voorstellen: Hélène van Ostaay

Mijn naam is Hélène van Ostaay. Ik ben 32 jaar oud en woon samen met mijn geweldige man in het prachtige Delft. Mijn dagelijkse bezigheden zijn zeer divers. Ik werk fulltime bij de Nederlandse Emissieautoriteit, ga minimaal 3x per dag met mijn hond naar buiten en ben zo vaak als het kan, bezig met een studie om nieuwe kennis op te doen.

Wat is je functie bij Excellent Academy?

Bij Excellent Academy geef ik les aan het basis- en het voortgezet onderwijs. Dit kan zowel klassikaal- als privéles zijn. Allebei hebben een andere dynamiek en uitdaging. Vanwege mijn exacte achtergrond geef ik veel les in de vakken natuurkunde, wiskunde scheikunde en biologie. Ook houd ik veel van talen waardoor ik die vakken niet schuw. In het verleden heb ik veel zelfstandig privéles gegeven, maar toen ik Excellent Academy in een uitzending van de NOS zag, had ik gelijk het gevoel dat ik daar goed tot mijn recht zou komen. Dat is ook gebleken, want ik werk er nog steeds met veel plezier.

Hoe lang werk je al bij Excellent Academy?

Ik ben in 2019 begonnen bij Excellent Academy. Al lijkt het langer omdat je je gelijk onderdeel voelt van het geheel. Het is een zeer prettige omgeving. Zolang als mijn overige bezigheden het toelaten zal ik bij Excellent Academy blijven. Het werk is nooit saai.

Wat vind je heel bijzonder bij Excellent Academy?

Het is erg fijn om voor Excellent Academy te werken. Als docent word je goed ondersteund en je krijgt de ruimte om zelf de lessen creatief vorm te geven. De sfeer onderling met de collega’s is goed. Daarnaast is het een organisatie die altijd vooruit wil en luistert naar verbeterpunten. Er worden intervisies aangeboden, waardoor je je als docent ook verder kan ontwikkelen.

Wat zijn je hobby’s?

Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen, waardoor ik altijd wil blijven leren. Het studeren is daarom ook een belangrijke hobby. Daarnaast speel ik piano, doe ik aan vechtsporten en schrijf ik boeken. In de resterende tijd probeer ik als het kan een nieuwe taal te leren.

Opleiding:

Zoals aangegeven vind ik het erg belangrijk om te blijven leren. Ik ben daarom zeer breed opgeleid. Ik heb de master Chemical Engineering behaald aan de TU Delft, maar ik heb ook studies afgerond in de vakgebieden rechten, werktuigbouwkunde en bedrijfskunde. Daarnaast heb ik mij in meerdere talen verdiept. Naast het Grieks en Latijn dat ik volgde op de middelbare school het Gymnasium Haganum, heb ik certificaten behaald voor de talen Chinees en Spaans.

Werkervaring:

Op dit moment werk ik bij de Nederlandse Emissieautoriteit in Den Haag als inspecteur. Hiervoor heb ik meerdere jaren gewerkt bij de DCMR Milieudienst Rijnmond te Schiedam op het gebied van veiligheid en milieu. Daarnaast heb ik altijd privéles gegeven in de exacte vakken. Ik ben ooit als docent begonnen met het geven van pianolessen toen ik nog op de middelbare school zat. Vanaf dat moment ben ik nooit gestopt met het onderwijs. Hierdoor heb ik een ruime ervaring opgebouwd om te begrijpen hoe informatie moet worden overgebracht aan jong en oud. De leeftijd maakt niet uit. Bij het lesgeven is het belangrijk dat de lesstof afgestemd wordt op de persoon.

Naast de privélessen, ben ik docent assistent op de Universiteit Leiden geweest en heb ik ervaring opgedaan als huiswerkbegeleider op het Gymnasium Haganum in Den Haag.

Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek heb ik gewerkt aan een project binnen de afdeling Product Process and Engineering van de TU Delft. Naar aanleiding van het onderzoek is een artikel gepubliceerd met de titel “Controlled release from protein particles encapsulated by molecular layer deposition”. Verder werk ik samen met een oud-collega aan een analyse over het fenomeen degradatie (Ageing) van installaties bij de chemische industrie om beter inzicht te krijgen in het toezicht hierop vanuit de overheid.