, Excellent Academy gaat tien Oekraïense vluchtelingen gratis lesgeven

Excellent Academy gaat tien Oekraïense vluchtelingen gratis lesgeven

Bijlesinstituut Excellent Academy heeft besloten om tien Oekraïense vluchtelingen tijdens de zomervakantie gratis les te geven. Het is de bedoeling dat de vluchtelingen de basiskennis meekrijgen en zich alvast kunnen voorbereiden op volgend schooljaar, aldus Sahin Yildirim, directeur van Excellent Academy. De Nederlandse taal leren is daarbij natuurlijk het belangrijkst.

Iets terugdoen

‘We willen iets terugdoen voor de gemeenschap waarvan wij als bijlesinstituut deel uitmaken’, zegt Yildirim. Excellent Academy is een van de grootste bijlesinstituut van Den Haag en begeleidt jaarlijks duizenden kinderen.

De taal is belangrijk

Door de taal te leren kunnen de kinderen straks op school makkelijk contact maken met andere kinderen. Zo kunnen zij vriendjes maken en hopelijk even wat afstand nemen van de situatie in hun moederland. Als scholen, gemeenten en bijlesinstituten hun verantwoordelijkheid nemen dan kunnen vluchtelingen gedurende de zomervakantie goed voorbereid worden op het komende schooljaar.

Yildirim legt uit dat de zomervakantie een mooie gelegenheid is om de gevluchte kinderen goed voor te bereiden op naar school gaan in Nederland. Hij hoopt dat zich extra docenten melden om deze lessen op zich te nemen zodat zo veel mogelijk kinderen uit Oekraïne zo snel mogelijk Nederlands leren. De krachten bundelen is nu belangrijk, benadrukt Excellent Academy.

Foto: © Gea Pekkeriet