, De lessen bij Excellent Academy gaan gewoon door!

Beste ouder, verzorger,

Graag willen wij u hierbij informeren over de hervatting van de lessen, aanvullende maatregelen en afname van de Cito-toetsen voor basisschoolleerlingen.

V1:         Waarom gaan de lessen bij Excellent Academy door terwijl scholen t/m 17 januari gesloten zijn?

A1:         Na intensief contact gehad te hebben met de rijksoverheid, is voor ons duidelijk geworden dat de beperkingen voor het verzorgen van lessen alleen gelden voor scholen en niet voor instituten die bijlessen verzorgen. De dienstverlening bij Excellent Academy valt dus niet onder het verbod en kan gewoon doorgaan.

Wij zien het recht op goed onderwijs en het voorkomen van verdere leerachterstanden als een essentiële zaak die prioriteit verdient.

V2:         Gaan de lessen voor alle leerlingen door?

A2:         Ja, de lessen worden voor alle leerlingen hervat.

V3:         Moet mijn kind een mondkapje dragen?

A3:         Het liefst zien wij dat alle leerlingen een mondkapje dragen in de gangen. Voor de leerlingen t/m 12 jaar blijft het bij een advies. Voor leerlingen van 13 jaar en ouder geldt dat ze verplicht een mondkapje moeten dragen in de gangen.

V4:         Wat gaat Excellent Academy doen om de verspreiding van het virus te voorkomen?

A4:         Vanuit Excellent Academy zullen wij de meest relevante maatregelen die eerder via https://excellentacademy.nl/coronavirus-we-zijn-en-blijven-alert/ zijn aangekondigd weer hervatten.

Verder vragen wij alle ouders om:

  • Hun kind(eren) niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de les naar de vestiging te brengen.
  • Hun kind(eren) op een afstand van minimaal 50 meter van de vestiging af te zetten en meteen door te rijden om drukte bij de voordeur en in de gangen te voorkomen.
  • Het pand niet te betreden zonder een afspraak.
  • Hun kind(eren) 5 minuten eerder op te halen, omdat de lessen met 5 minuten worden ingekort. zodat er geen ophoping kan plaatsvinden bij in- en uitloop van de sessies.

V5:         Gaan de Cito-toetsen in januari door?

A5:         Daar kunnen wij helaas geen concrete uitspraak over doen. Wij weten echter wel dat Cito de scholen heeft geadviseerd om de toetsen uit te stellen en niet eerder dan 1 februari af te nemen (1). Wij verwachten dus wel dat alle scholen daar rekening mee zullen houden en de Cito-toetsen van januari zullen uitstellen naar februari of later.

V6:         Mijn kind is wel aangemeld, maar nog niet ingedeeld voor de lessen. Wat kan ik verwachten?

A6:         Alle leerlingen die nog niet ingedeeld zijn, kunnen binnen twee weken een reactie van ons verwachten. Wij verzoeken u om contact met ons op te nemen, indien u tot 15 januari geen uitnodiging heeft ontvangen.

Verder willen wij herinneren dat alle lessen vanaf zaterdag 2 januari weer zullen starten volgens de gebruikelijke indeling van uw kind(eren). De lesdagen en tijden zullen hetzelfde zijn als voor de lockdown.