Coronavirus: antwoorden op de meest gestelde vragen


Ouders/verzorgers bellen en mailen ons over vragen die betrekking hebben op het coronavirus en de maatregelen die wij treffen om verspreiding te voorkomen. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste vragen en antwoorden.

Ja, maar vanwege de nieuwe maatregelen rondom het indammen van het coronavirus gaan we vanaf 28 maart overstappen naar virtuele lessen.

Excellent Academy vind het belangrijk dat ieder kind ook in deze tijden zichzelf blijft ontwikkelen en aan de leerdoelen kan werken. Daarom hebben wij de afgelopen dagen met meesters en juffen druk gewerkt aan een virtuele lessen (ook wel online classroom genoemd).

Met de huidige technieken zoals die van Zoom is het mogelijk om daar waar leerkrachten voor de klas staan (thuis of werkplek) heel praktisch via hun laptop of ander device de leerlingen bijstaan tijdens een live online les.

Nee, er verandert niets aan de huidige rooster van de leerlingen. Ongeveer een uur voor de aanvang van de les ontvangen de leerlingen een persoonlijke link waarmee ze direct kunnen deelnemen aan de les.

Het is lastig te voorspellen hoe lang de corona pandemie nog duurt in Nederland. We gaan de adviezen van het RIVM nauwlettend in de gaten houden.

Zoals eerder gesteld volgen wij het RIVM op in de adviezen en informatie die zij verkondigen. Het RIVM stelt dat jongeren en kinderen nauwelijks klachten krijgen van het nieuwe coronavirus. Kinderen zijn hiermee dus geen speciale risicogroep. Voor meer informatie verwijzen wij u naar bijgaande bron: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

Aanvullende informatie: 
Tot nu toe (13 maart 2020) zijn er onder jongeren tot 9 jaar oud geen sterftegevallen bekend onder de ruim 5000 personen die gestorven zijn aan de gevolgen van het coronavirus. Het overlijdensgeval komt vooral voor bij patiënten ouder dan 70 jaar oud. Deze risicogroep heeft naast het coronavirus ook last van andere (chronische) aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes of een te hoge bloeddruk.

Volgens het RIVM (dat haar conclusie baseert op een onderzoek van het WHO) is niet of onvoldoende aangetoond dat kinderen volwassenen ziek kunnen maken. Het is daarom niet erg waarschijnlijk dat het gebeurt. Over het algemeen geldt: de kans dat kinderen het virus krijgen kleiner is dan bij volwassenen, en als ze het krijgen, zijn de symptomen minder hevig aanwezig. Hierdoor zijn ze ook minder besmettelijk. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar onderstaande bronnen.

Ja. Het bestuur van Excellent Academy bekijkt op dit moment een aantal alternatieven om de lessen in een noodsituatie via een digitaal platform te verzorgen. De ouders zullen hierover tijdig worden geïnformeerd.

Ja. Wij adviseren ouders hun kinderen bij klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts gewoon thuis te houden. U kunt -zoals u gewend bent- de ziekmelding via onze website doorgeven.

  • https://nos.nl/artikel/2327049-coronavirus-feiten-en-fabels-dit-zijn-antwoorden-op-jullie-vragen.html
  • https://amp.dw.com/en/coronavirus-who-is-particularly-at-risk-and-why/a-52710881
  • https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/13/rivm-baas-helft-nederlanders-zal-uiteindelijk-virus-krijgen-a3993743