, Bijles en examentraining zijn booming

Voor veel Haagse scholieren is bijles een vast onderdeel geworden van het dagelijks onderwijs. In Den Haag laten meer dan een kwart van de leerlingen zich buiten de les bijspijkeren met bijles examentraining. Leerlingen in Den Haag die kiezen voor een kwalitatief goede bijles hebben hogere cijfers, blijven vrijwel niet zitten en stromen door naar hogere onderwijs niveaus.

Voor veel scholieren is bijles een vast onderdeel geworden van het dagelijks onderwijs. Je ziet dit duidelijk terug in de bijles statistieken van Den Haag en andere grote steden. In Den haag, Amsterdam en Rotterdam zijn de vraag naar een goede bijles meer dan verdubbeld in de laatste vijf jaar. De leeftijd van de kinderen die bijgespijkerd worden daalt ook. Bijles in Den Haag begint bijvoorbeeld in veel gevallen al vanaf groep 3, als kinderen zes jaar oud zijn.

Achterstanden in het onderwijs worden steeds groter

Er werd afgelopen maand een brandbrief bezorgd bij de minister van Onderwijs, met daarin een nationaal plan om de ongelijkheid in het onderwijs aan te pakken en om de huidige achterstanden door corona weg te werken. De afzenders van de brief zijn de onderwijswethouders van de vier grote steden, die allemaal een zorgwekkende situatie voorzien als er niet wordt geïnvesteerd in het onderwijs.

De stijging in de behoefte aan bijles gaat hand in hand met de groeiende prestatiedruk in het onderwijs. Een gemiddelde leraar geeft les aan een klas van ongeveer 30 leerlingen die allemaal individuele aandacht nodig hebben. Daarom geven ouders steeds meer uit aan bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining om hun kind een zo hoog mogelijk onderwijsniveau te laten volgen en het kind een optimale voorbereiding voor de toekomst te bieden.

Vijf redenen waarom u als ouder bij ons aan het juiste adres bent.

  1. Minder stress
  2. Betere prestaties
  3. Intrinsieke motivatie
  4. Persoonlijke ontwikkeling
  5. Het beste uit uw kind te halen